Du behöver

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 st vitlöksklyfta finriven
  • 1 tsk salt
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • Tomatchimichurri

  • 250 g körsbärstomater tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 kruka oregano
  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st röd chili finhackad
  • 2 st lime finriv skalet

Gör så här

1

Blanda yoghurt med mynta, vitlök och salt. Rör ihop yoghurten med färsen till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek runt om tills de är genomstekta och har fin färg.

2

Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och skeda över de varma biffarna. Servera gärna med sötpotatispommes och dippsås.


Recept