Du behöver
- 2 dl naturell yoghurt
- 1 kruka mynta
- 1 st vitlöksklyfta finriven
- 1 tsk salt
- 500 g nötfärs
- 1 msk neutral olja till stekning
Tomatchimichurri
250 g körsbärstomater tärnade
1 kruka koriander
1 kruka persilja
0,5 kruka oregano
1 st bananschalottenlök finhackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 st röd chili finhackad
2 st lime finriv skalet
Gör så här
Blanda yoghurt med mynta, vitlök och salt. Rör ihop yoghurten med färsen till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek runt om tills de är genomstekta och har fin färg.
Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och skeda över de varma biffarna. Servera gärna med sötpotatispommes och dippsås.