Köttfärsbiffar med stekt lök

Du behöver 0.5 dl pofiber eller ströbröd 1.5 dl mjölk 1 st gul lök matfett +1 msk 400 g nötfärs 1 st ägg 1 tsk...

Du behöver

  • 0.5 dl pofiber eller ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • matfett +1 msk
  • 400 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Stekt lök:

2 st gula lökar
1 msk matfett

Sås:

2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
salt peppar
1 tsk kinesisk soja

Servera med:

potatis kokt
tomater
broccoli kokt

Garnera med:

hackad persilja

Gör så här

1
Blanda pofiber och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk matfett. Låt den svalna.

2
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Rör till en smidig färs. Forma till 8 runda biffar och lägg på ett smörpapper.

3
Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Stek dem i en stek-panna på medelvärme med 1 msk matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma.

4
Skala och skiva löken. Fräs den i stekpannan med i 1/2 dl vatten. När vattnet kokat in och löken mjuknat, tillsätt matfettet och fräs löken tills den får färg.

5
Vispa samman grädde, vatten, mjöl och fond i en kastrull. Låt såsen koka under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.

6
Servera såsen till biffarna med den stekta löken, kokt potatis, tomater och kokt broccoli. Garnera med hackad persilja.

Scroll to Top