Köttfärsbiffar med rödlöksmarmelad

Du behöver 0.75 dl ströbröd 1.5 dl vatten 500 g köttfärs 1 st ägg salt och peppar 800 g potatis 1 msk olivolja 250 g...

Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd
  • 1.5 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk torkad timjan

Rödlöksmarmelad:

3 st rödlökar
2 msk smör eller margarin
1 msk rörsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet. Forma färsen till 8 biffar och stek i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.

2
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk och utan att den får färg i en kastrull med smör. Tillsätt socker, vinäger och vatten och koka ihop tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.

3
Tvätta och skär potatisen i bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar och rosta i ugnen i 20 minuter. Lägg på tomaterna och krydda med timjan. Rosta i 10 minuter till. Servera till biffarna toppade med rödlöksmarmelad.

Scroll to Top