Du behöver
- 0.75 dl ströbröd
- 1.5 dl vatten
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 800 g potatis
- 1 msk olivolja
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk torkad timjan
Rödlöksmarmelad:
3 st rödlökar
2 msk smör eller margarin
1 msk rörsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet. Forma färsen till 8 biffar och stek i en stekpanna med smör ca 4 minuter per sida.
2
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk och utan att den får färg i en kastrull med smör. Tillsätt socker, vinäger och vatten och koka ihop tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
3
Tvätta och skär potatisen i bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar och rosta i ugnen i 20 minuter. Lägg på tomaterna och krydda med timjan. Rosta i 10 minuter till. Servera till biffarna toppade med rödlöksmarmelad.