RECEPT FRÅN HJ

Köttfärs med ajvar och linser

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • gul lök
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 0.5 burk ajvar
  • 300 g kokta gröna linser
  • vitlöksklyfta
  • ev 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt palsternacka, lök och morot och stek under omrörning någon minut.

2

Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra cirka 10 minuter. Servera med bulgur och toppa eventuellt med lite persilja.


Recept