Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 dl naturell yoghurt
- ägg
- 1 dl hackad färsk persilja
- vitlöksklyfta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Tomat- och paprikasås
400 g krossade tomater
grillade paprikor
gul lök
vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk olivolja
0.5 tsk cayennepeppar
0.5 tsk salt
Servera med
2 dl bulgur
2 msk olivolja
250 g broccoli
vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
30 g babyspenat
75 g fetaost
Gör så här
Sätt på ugnen. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.
Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, eventuellt med vitlök.
Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och eventuellt mer persilja. Servera med bulgurn.