RECEPT FRÅN
Köttbullar i tomatsås med fetaost
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 dl naturell yoghurt
- ägg
- 1 dl hackad färsk persilja
- vitlöksklyfta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 400 g krossade tomater
- grillade paprikor
- gul lök
- vitlöksklyfta
- 2 msk honung
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 0.5 tsk salt
- 2 dl bulgur
- 2 msk olivolja
- 250 g broccoli
- vitlöksklyfta
- 1 tsk flingsalt
- 30 g babyspenat
- 75 g fetaost
Tomat- och paprikasås
Servera med
Gör så här
1
Sätt på ugnen. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.
2
Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter.
3
Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, eventuellt med vitlök.
4
Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och eventuellt mer persilja. Servera med bulgurn.