RECEPT FRÅN HJ

Köttbullar i tomatsås med fetaost

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och paprikasås

  • 400 g krossade tomater
  • grillade paprikor
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med

  • 2 dl bulgur
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 30 g babyspenat
  • 75 g fetaost

Gör så här

1

Sätt på ugnen. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.

2

Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna. Gratinera mitt i ugnen cirka 30 minuter.

3

Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, eventuellt med vitlök.

4

Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat. Smula fetaosten över köttbullarna och eventuellt mer persilja. Servera med bulgurn.


Recept