Köttbullar i het currysås

Bjud den här läckra svenskindiska rätten med skivad banan och jordnötter till.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 dl crème fraîche

Sås:

2 msk margarin
1 tsk curry
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk kalvfond konc
1 dl crème fraîche
2 msk mangochutney
1/2-1 krm sambal oelek

Garnering:

1.5 st banan
curry
1/2-1 dl jordnötter

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet. Forma runda bullar.

2
Stek köttbullarna gyllene runtom i lite matfett. Minska värmen och låt dem eftersteka 3-5 minuter.

3
Smält matfettet till såsen i en kastrull tillsammans med curryn. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och kalvfond. Låt såsen småkoka under omrörning ca 3 minuter.

4
Tillsätt crème fraiche, mangochutney och sambal oelek. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av den.

5
Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.

6
Skala och skiva bananerna. Stek dem i lite matfett. Strö över lite curry. Garnera köttbullsfatet med bananer, jordnötter och eventuellt färsk koriander.


Kommentar:
Bjud kokt ris och kokta grönsaker till.

Scroll to Top