Kotlettwok med nudlar

Du behöver 250 g fläskkotlett benfri 1 st äggnudlar nystan 2 msk matfett 1+1 msk 250 g wokgrönsaker Bali, finns i frysdisken 25 g sockerärtor...

Du behöver

  • 250 g fläskkotlett benfri
  • 1 st äggnudlar nystan
  • 2 msk matfett 1+1 msk
  • 250 g wokgrönsaker Bali, finns i frysdisken
  • 25 g sockerärtor
  • sesamfrön
  • färsk koriander

Marinad + sås:

2 msk ostronsås
2 msk mango chutney
1 tsk ingefära riven
1 msk sweet chilisås
0.75 dl vatten

Garnera med:

sesamfrön
färsk koriander

Gör så här

1
Skär kotletten i tunna skivor och dela dem på mitten. Lägg nudlarna i hett vatten i en skål.

2
Marinad + sås: Blanda ostronsås, mango chutney, ingefära, sweet chili och vat-ten i en skål. Ta undan hälften av marinaden till sås. Lägg köttet i marinaden och rör om.

3
Stek köttet i en stekpanna med 1 msk matfett, ca 1 minut per sida. Ta upp köttet och lägg på en tallrik.

4
Rengör stekpannan och woka grönsakerna i 1 msk matfett i ca 3 minuter. Blanda ner köttet, avrunna nudlar i stekpannan och häll på såsen. Låt allt bli varmt. Strö över sesamfrön och färsk koriander vid servering.

Scroll to Top