RECEPT FRÅN HJ

Grillad kotlettrad med melonsallad och tre såser

Frisk melonsallad och tre ljuvliga såser passar fint till kotlettraden som kryddats med vitlök och paprika.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g benfri kotlettrad
  • Kryddrubb

  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Melonsallad

  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • peppar
  • 1 st cantaloupemelon
  • 3 st salladslökar
  • 1 st gurka
  • 2 msk pinjenötter
  • 65 g blandad sallad
  • 1 dl myntablad
  • Paprikasås

  • 1 st grillad paprika på burk
  • 1 st röd urkärnad chili
  • 1 tsk rökigt paprikapulver
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • Kronärtskocksdipp

  • 4 st kronärtskockshjärtan
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • skal av 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • Kaprissås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk inlagd kapris
  • 2 msk hackad dill
  • rivet skal av en halv citron
  • Servering

  • kokt potatis
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda kryddorna och gnid in köttet runt om med blandningen.

2

Grilla kotlettraden över glöden tills den fått fin färg. Grilla klart bredvid glöden tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.

3

Melonsallad: Lägg fetaosten i en form och ringla över olja. Krydda med peppar och tillaga mitt i ugnen tills osten fått färg, ca 20 minuter.

4

Skala, kärna ur och dela melonen i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Skala gurkan slarvigt och skiva den.

5

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

6

Lägg upp salladsblad, melon, salladslök, gurka och fetaost i bitar på ett fat. Strö över pinjenötter och myntablad.

7

Paprikasås: Finhacka paprikan och chilin. Rör ner hacket och paprikapulver i crème fraiche. Smaka av med salt.

8

Kronärtskocksdipp: Hacka kronärtskockshjärtana fint. Blanda med yoghurt, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar.

9

Kaprissås: Blanda crème fraiche, majonnäs, kapris, dill och citronskal. Smaka av.

10

Skiva upp köttet och servera med sallad och tre såser.


Recept