RECEPT FRÅN HJ

Kotletter med ugnsrostade rotfrukter

Om du vill kan du blanda ner 1–2 skalade och tärnade röd-betor bland rotfrukterna. Det ger fin smak och färg åt rätten.

Av . Foto: Tia Borgsmidt

Okänd
0 styck

Du behöver

  • 8 st fläskkotletter
  • salt och peppar
  • 4 st persiljerötter
  • 6 st morötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 20 g smör
  • Servera med

  • bröd
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Krydda kotletterna med salt och peppar.

2

Skala och tärna persiljerötterna och morötterna. Fördela grönsakerna i en ugnsfast form. Droppa över olja. Krydda med rosmarin, salt och peppar.

3

Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vänd runt rotfrukterna efter halva tiden.

4

Smält smöret i en stekpanna. Bryn kotletterna på hög värme så att de får fin färg.

5

Lägg dem i formen med rotfrukterna. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter. Toppa eventuellt med färsk rosmarin vid servering. Servera med ett gott bröd.


Recept