Kotlett med svamp

Du behöver 2 st fläskkotletter salt peppar rapsolja till stekning 150 g champinjoner 0.5 st gul lök 15 g smör 1 tsk färsk timjan 1...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • salt peppar
  • rapsolja till stekning
  • 150 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 15 g smör
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 st päron
  • 3 st plommon

Servera med:

potatis som slungas i lite rapsolja och persilja

Gör så här

1
Krydda kotletterna med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna med olja, 1 minut på var sida. Stek dem klara på lägre värme, ca 3 minuter per sida.

2
Skiva champinjonerna. Stek dem i en stekpanna med smör tills de fått färg. Skala och hacka löken och låt den fräsa med ett par minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.

3
Fördela svampfräset på kotletterna. Lägg på päron- och plommonklyftor. Servera med persiljeslungad potatis.

Scroll to Top