Kotlett med sparris- och jordgubbssallad

Du behöver 600 g kotlettrad av gris, benfri salt och peppar Marinad: 0.5 dl olivolja 2 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära riven 2 tsk timjan...

Du behöver

  • 600 g kotlettrad av gris, benfri
  • salt och peppar

Marinad:

0.5 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära riven
2 tsk timjan

Sallad:

500 g grön sparris
250 g jordgubbar
100 g rucolasallad
4 st salladslökar
0.5 dl dill

Sås:

2 dl crème fraîche
1 msk balsamicovinäger
salt, svartpeppar
1 msk dill

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Skär kotlettraden i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Lägg i en plastpåse och tillsätt olja, riven vitlök, ingefära och timjan. Marinera i 2 timmar.

2
Förväll sparrisen och snoppa och dela jordgubbarna. Blanda med rucolasallad, skivad salladslök och plockad dill.

3
Blanda crème fraiche med balsamicovinäger, svartpeppar, salt och dill till en sås.

4
Grilla kotletterna på kolgrill eller i en grillpanna, 3–4 minuter per sida. Servera med salladen, såsen och potatis.

Scroll to Top