RECEPT FRÅN HJ

Korvgryta á la minute

Falukorv av god kvalité är snabblagad och perfekt ingrediens att stoppa i grytor. Här tillsammans med rotfrukter lök och tomater. Dela i lagom stora bitar så behöver grytan inte lång koktid.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 2 msk olivolja
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • morot
  • palsternacka
  • 300 g potatis
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 5 dl vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • lagerblad
  • pepparkorn
  • 3 msk hackad persilja
  • Garnera med:

  • kryddgrönt
  • persilja

Gör så här

1

Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Skala och slanta moroten. Skala palsternacka och potatis och dela i tärningar.

3

Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och stek lök, vitlök, morot, palsternacka och potatis under omrörning.

4

Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll på körbärstomater, vatten och tillsätt buljongtärning, lagerblad och svartpeppar.

5

Lägg ner korvbitar och rör om. Låt allt puttra samman i ca 10 minuter. Toppa med persilja och servera.


Recept