Du behöver
- 400 g falukorv
- 2 msk olivolja
- gul lök
- vitlöksklyftor
- morot
- palsternacka
- 300 g potatis
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- 5 dl vatten
- grönsaksbuljongtärning
- lagerblad
- pepparkorn
- 3 msk hackad persilja
Garnera med:
kryddgrönt
persilja
Gör så här
Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala och slanta moroten. Skala palsternacka och potatis och dela i tärningar.
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och stek lök, vitlök, morot, palsternacka och potatis under omrörning.
Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll på körbärstomater, vatten och tillsätt buljongtärning, lagerblad och svartpeppar.
Lägg ner korvbitar och rör om. Låt allt puttra samman i ca 10 minuter. Toppa med persilja och servera.