Korvfrittata med sparris

Du behöver 1 st gul lök 3 st potatis av fast sort 240 g korv kryddig t ex Tellicherry pepper 2 msk smör 7 st...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st potatis av fast sort
  • 240 g korv kryddig t ex Tellicherry pepper
  • 2 msk smör
  • 7 st ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl prästost riven lagrad
  • 12 st grön sparris fryst

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Hacka korven grovt. Fräs lök och potatis med smör i en stekpanna som tål ugnsvärme, på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt korven och låt den steka med 1 minut.

2
Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggsmeten i pannan och låt den börja stelna i botten. Rör lätt med en trägaffel.

3
Strö över osten och lägg sparrisstjälkarna ovanpå. Ställ in frittatan i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top