Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st potatis av fast sort
- 240 g korv kryddig t ex Tellicherry pepper
- 2 msk smör
- 7 st ägg
- salt och peppar
- 2 dl prästost riven lagrad
- 12 st grön sparris fryst
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Hacka korven grovt. Fräs lök och potatis med smör i en stekpanna som tål ugnsvärme, på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt korven och låt den steka med 1 minut.
2
Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggsmeten i pannan och låt den börja stelna i botten. Rör lätt med en trägaffel.
3
Strö över osten och lägg sparrisstjälkarna ovanpå. Ställ in frittatan i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Servera med sallad.