Du behöver
- 4 st korvar
- 4 st korvbröd
Karamelliserad lök
2 st gula lökar
50 g smör
2 msk muscovadosocker
1 dl öl
Tomatsalsa
400 g kvisttomater
2 dl gröna ärter
1 dl hackad persilja
0.5 dl hackad rödlök
2 st hackade salladslökar
1 msk rapsolja
rivet skal av en halv citron
saft av en halv citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Majssalsa
2 st små burkar majskorn á 140 gram
0.5 dl inlagd jalapeño hackad
0.5 kruka hackad koriander
0.5 st röd chilifrukt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servera med
ketchup och senap
Gör så här
Karamelliserad lök: Skiva löken tunt. Fräs den blank i smöret utan att den får färg, ca 15 minuter. Tillsätt socker och öl och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Rosta tomater, ärter, persilja, lök och salladslök lätt i olja i en stekpanna tills allt blir blankt och smidigt utan att få färg. Smaka av med citronskal och citronsaft. Krydda.
Majssalsa: Mixa halva mängden majskorn plus lite av spadet från en burk till en puré. Rosta resten av majskornen i torr stekpanna på låg värme tills de torkat och fått fin yta. Rör om ofta så att majsen inte fastnar.
Vänd ner den rostade majsen i purén tillsammans med jalapeño, koriander och chili. Smaka av med salt och peppar.
Grilla korvarna. Servera i bröd med tillbehör, ketchup och senap.