RECEPT FRÅN HJ

Korv med bröd och spännande topping

Grillad korv med lyxig topping är en kanonmiddag i sommarkvällen.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st korvar
  • 4 st korvbröd
  • Karamelliserad lök

  • 2 st gula lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 dl öl
  • Tomatsalsa

  • 400 g kvisttomater
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad rödlök
  • 2 st hackade salladslökar
  • 1 msk rapsolja
  • rivet skal av en halv citron
  • saft av en halv citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Majssalsa

  • 2 st små burkar majskorn á 140 gram
  • 0.5 dl inlagd jalapeño hackad
  • 0.5 kruka hackad koriander
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servera med

  • ketchup och senap

Gör så här

1

Karamelliserad lök: Skiva löken tunt. Fräs den blank i smöret utan att den får färg, ca 15 minuter. Tillsätt socker och öl och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.

2

Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Rosta tomater, ärter, persilja, lök och salladslök lätt i olja i en stekpanna tills allt blir blankt och smidigt utan att få färg. Smaka av med citronskal och citronsaft. Krydda.

3

Majssalsa: Mixa halva mängden majskorn plus lite av spadet från en burk till en puré. Rosta resten av majskornen i torr stekpanna på låg värme tills de torkat och fått fin yta. Rör om ofta så att majsen inte fastnar.

4

Vänd ner den rostade majsen i purén tillsammans med jalapeño, koriander och chili. Smaka av med salt och peppar.

5

Grilla korvarna. Servera i bröd med tillbehör, ketchup och senap.


Recept