Körsbärspaj i glas

Körsbärspajen blir lyxig dessert i glas.

Du behöver

Smuldeg

1 dl sötmandel
2.5 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
100 g smör

Fyllning

800 g körsbär
4 msk pressad citronsaft
3 msk rörsocker

Vaniljgrädde

1 dl vispgrädde
1 dl vaniljkesella

Garnera med

citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Kärna ur körsbären och värm i en kastrull tillsammans med citronsaft och rörsocker. Låt svalna.

2

Smuldeg: Hacka mandeln fint. Blanda med mjöl och socker. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg.

3

Bred ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Vaniljgrädde: Vispa grädden och vispa i vaniljkesella.

5

Varva bär, smulor och grädde i portionsglas. Garnera med citronmeliss och servera direkt.

Scroll to Top