Du behöver
Smuldeg
1 dl sötmandel
2.5 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
100 g smör
Fyllning
800 g körsbär
4 msk pressad citronsaft
3 msk rörsocker
Vaniljgrädde
1 dl vispgrädde
1 dl vaniljkesella
Garnera med
citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här
Fyllning: Kärna ur körsbären och värm i en kastrull tillsammans med citronsaft och rörsocker. Låt svalna.
Smuldeg: Hacka mandeln fint. Blanda med mjöl och socker. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
Bred ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
Vaniljgrädde: Vispa grädden och vispa i vaniljkesella.
Varva bär, smulor och grädde i portionsglas. Garnera med citronmeliss och servera direkt.