Körsbärskaka

Du behöver 150 g smör 1 tsk vaniljsocker 2.5 dl florsocker 2 st ägg delade i gulor och vitor 2 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 l körsbär

Servera med:

grädde

Ugn: 150°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör mjukt tillsammans med vaniljsocker och hälften av florsockret. Vispa äggulor och resten av florsockret pösigt. Vispa ner äggulesmeten i smöret.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver växelvis med äggvitorna i smeten.

3

Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Lägg på urkärnade körsbär. Grädda i 1 timme. Sikta över florsocker och servera kakan lätt avsvalnad med vispad grädde till.

Scroll to Top