Kolacheesecake på Ballerinabotten

Den här kakan har allt, kola, bär och en botten med Ballerinakex. Ingen ytterligare beskrivning behövs. Det är bara att baka, äta och njuta!

Du behöver

Botten

2 pkt Ballerinakex á 190 gram
150 g smält smör

Fyllning

350 g färskost
3 st ägg
1 dl råsocker
150 g dulce de leche
0.5 tsk vaniljpulver

Dekorera med

0.5 l jordgubbar
1 dl hallon
1 dl blåbär
vinbär röda och vita
ätbara blommor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare så att de blir helt finfördelade. Tillsätt smöret och kör samman allt .

2

Fördela blandningen i en smord springform med avtagbar kant 24 cm i diameter, klä gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten. Låt formen vila svalt.

3

Vispa samman färskost och råsocker, tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt dulche de leche och vaniljpulver. Rör om.

4

Fördela smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35–40 minuter. Tag ut och låt svalna. Garnera med bär och blommor, sikta över lite florsocker vid serveringen.

Scroll to Top