Kokosvåfflor med citronsorbet

Kokosvåfflan får oss att tänka på varmare breddgrader. Citronsorbet är perfekt till.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör

Till servering:

sorbet citron
strössel blandat
mynta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman vetemjöl, kokosflingor, socker och vatten till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner hårt vispad grädde och smör.

2
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.

3
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda våfflan gyllenbrun och frasig. Låt våfflorna svalna på bakgaller.

4
Servera med citronsorbet, strössel och myntablad.

Scroll to Top