Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 msk ljust muscovadosocker
- 1.5 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk smör
Till servering:
sorbet citron
strössel blandat
mynta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vispa samman vetemjöl, kokosflingor, socker och vatten till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner hårt vispad grädde och smör.
2
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.
3
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda våfflan gyllenbrun och frasig. Låt våfflorna svalna på bakgaller.
4
Servera med citronsorbet, strössel och myntablad.