RECEPT FRÅN HJ

Kokosvåfflor med citronsorbet

Kokosvåfflan får oss att tänka på varmare breddgrader. Citronsorbet är perfekt till.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Till servering:

  • sorbet citron
  • strössel blandat
  • mynta
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman vetemjöl, kokosflingor, socker och vatten till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner hårt vispad grädde och smör.
2
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen.
3
Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda våfflan gyllenbrun och frasig. Låt våfflorna svalna på bakgaller.
4
Servera med citronsorbet, strössel och myntablad.

Recept