Kokosrutor med vinbär

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 0.5 dl strösocker 150 g smör Fyllning: 2 dl svarta vinbär 3 st ägg 1 dl strösocker...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 0.5 dl strösocker
  • 150 g smör

Fyllning:

2 dl svarta vinbär
3 st ägg
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
0.5 st citron rivet skal

Garnera med:

florsocker
citronzest
svarta vinbär

Ugn: 200º

24 bitar

Gör så här

1
Mät upp mjöl, kokos, socker och smöret i bitar i skålen till matberedaren. Kör till en smidig deg.

2
Tryck ut degen i en ugnsfast form med bakplåtspapper, ca 23×30 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Fyllning: Mixa vinbären med en mixerstav. Vispa samma ägg och socker i en annan skål. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker, citronskal och de mixade vinbären.

4
Bred ut fyllningen över den förgräddade kakan. Grädda tills fyllningen stannat, ca 15 minuter. Låt kakan svalna.

5
Lyft upp kakan ur formen och skär den i rutor. Förvara rutorna i en burk med lock i kylen. Sikta över florsocker vid serveringen och garnera gärna med citronzest och svarta vinbär.

Scroll to Top