RECEPT FRÅN HJ

Kokospannacotta med citrussallad

Här har vi använt gammaldags geléformar till pannacottan eftersom formarna ger ett vackert mönster. Det går också bra att servera direkt ur en liten form.

Av . Foto: Eva-Lisa Svensson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 6 dl kokosmjölk
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1.5 dl gelésocker
  • Citrussallad:

  • 2 st apelsiner fileade
  • 2 st blodapelsin
  • 2 st lime fileade
  • 0.5 st granatäpple
  • Servera med:

  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

1
Pensla formarna med olja och ställ in formarna i kylen.
2
Koka upp kokosmjölken. Rör ner kokos och gelésockret och koka upp. Låt sjuda ½ minut. Fördela i portionsformarna. Låt svalna.
3
Citrussallad: Skär citrusfrukterna i hinnfria klyftor. Använd vass kniv. Dela granatäpplet och banka ut kärnorna i en skål med hjälp av en träslev.
4
Stjälp upp pannacottan på en tallrik och garnera med citrusklyftorna och granatäppelkärnor. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna och strö över.

Recept