Kokospanerad fisk

Du behöver 0.5 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 1 st ägg 250 g vit fiskfilé fryst och tinad går bra salt 1 msk smör eller...

Du behöver

  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 st ägg
  • 250 g vit fiskfilé fryst och tinad går bra
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl turkisk yoghurt

Servera med:

ris
lime
sallad

Gör så här

1
Häll upp mjöl på en tallrik, kokos på en och vispa upp ägget i en skål. Skär fisken i bitar och torka av på hushållspapper.

2
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Salta och stek i smör i stekpanna ca 3 minuter per sida tills den fått fin färg.

3
Blanda sweet chilisås och yoghurt och servera till fisken tillsammans med ris, limeklyftor och sallad.

Scroll to Top