RECEPT FRÅN HJ

Kokospanerad fisk

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 st ägg
  • 250 g vit fiskfilé fryst och tinad går bra
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Servera med:

  • ris
  • lime
  • sallad

Gör så här

1
Häll upp mjöl på en tallrik, kokos på en och vispa upp ägget i en skål. Skär fisken i bitar och torka av på hushållspapper.
2
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Salta och stek i smör i stekpanna ca 3 minuter per sida tills den fått fin färg.
3
Blanda sweet chilisås och yoghurt och servera till fisken tillsammans med ris, limeklyftor och sallad.

Recept