Du behöver
- 150 g smör
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl kokosflingor
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Chokladfrosting:
50 g smör
5 msk kakao
3 dl florsocker
2 msk vispgrädde
äggvita
Garnera med
kokoschips
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ner smör och kokos.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord form strödd med kokos, 1 1/2 l brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao, florsocker och grädde och låt svalna. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ihop med frostingen. Bred frostingen över kakan och garnera med kokoschips.
Kokos- och chokladkaka är de flesta bekanta med. Kakan är luftig och fräsch med topping som gör kakan till en storfavorit.