Kokoschoklad

Söta och ljuvligt goda med smak av kokos.

Du behöver

  • 8 st gelatinblad
  • 6 st äggvitor
  • 2 dl socker

Garnering:

300 g ljus choklad
2 dl kokosflingor
1 dl strössel blandat

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i blöt i rikligt med vatten.

2
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt kraftig vispning.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i marängsmeten.

4
Spritsa ut smeten på smörpapper i “cigarrlånga” stänger. Låt dem stelna i kyl eller frys.

5
Låt chokladen smälta i mikro eller över vattenbad. Blanda kokos med strössel på en tallrik.

6
Pensla bitarna med smält choklad. Strö över kokosblandningen. Låt stelna.

Scroll to Top