Knubbig tekaka

Lagom till eftermiddagskaffet!

Du behöver

  • 3.5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brun farin
  • 1 dl riven ost
  • 7 dl glutenfri mjölblandning
  • 0.75 dl maizena majsstärkelse

Ugn: 225º

Gör så här

1
Värm vattnet till 37º. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, farinsocker, ost, glutenfri mjölblandning och majsstärkelse, lite i taget. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 8–10 minuter, så att den blir smidig. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

2
Arbeta ihop den lösa degen och använd två skedar för att sleva upp tio tekakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter, eller tills tekakorna fått fin färg.

Scroll to Top