Du behöver
- 800 g flankstek
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st grön jalapéno
- juice av 2 limefrukter
- juice av 1 apelsin
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vitvinvinäger
- salt
- Karamelliserad lök
- 2 st gula lökar
- 2 msk olivolja
- 1 msk strösocker
Tomatsalsa
400 g cocktailtomater
1 st bunt vårlök
1 st bunt koriander
1 st liten bunt bredbladig persilja
2 msk olivolja
saft av 1 limefrukt
salt och peppar
Gör så här
Lägg flanksteken i ett ugnsfast fat. Skala vitlöken och skär klyftorna i tunna skivor.
Skär chilifrukten i skivor. Strö vitlöken över köttet. Pressa över citrusjuice. Tillsätt olivolja och vitvinvinäger. Krydda med salt och peppar.
Låt köttet marinera i minst en halv timme, men gärna längre.
Tillaga köttet på grill eller i en stekpanna i ca 4 minuter på vardera sida. Låt köttet ligga och dra i minst tio minuter. Skär tunna skivor tvärs över köttfibrerna.
Skala löken och skär löken i skivor. Värm upp oljan i en panna. Stek löken tills den faller samman.
Strö över sockret och stek löken tills den blir gyllene.
Skär tomaterna i små tärningar. Skiva vårlöken fint. Hacka koriander och persilja. Blanda samman tomatsalsan med olivolja, limejuice, salt och peppar.
Hetta upp tacos efter instruktionerna på paketen. Lägg skivor av stekt flankstek och karamelliserad lök i de ljumma tacosskalen. Toppa med tomatssalsa och syltade jalapenos.