Knaprig taco med karamelliserad lök

Du behöver 800 g flankstek 2 st vitlöksklyftor 1 st grön jalapéno juice av 2 limefrukter juice av 1 apelsin 0.5 dl olivolja 2 msk...

Du behöver

  • 800 g flankstek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön jalapéno
  • juice av 2 limefrukter
  • juice av 1 apelsin
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinvinäger
  • salt
  • Karamelliserad lök
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk strösocker

Tomatsalsa

400 g cocktailtomater
1 st bunt vårlök
1 st bunt koriander
1 st liten bunt bredbladig persilja
2 msk olivolja
saft av 1 limefrukt
salt och peppar

Gör så här

1

Lägg flanksteken i ett ugnsfast fat. Skala vitlöken och skär klyftorna i tunna skivor.

2

Skär chilifrukten i skivor. Strö vitlöken över köttet. Pressa över citrusjuice. Tillsätt olivolja och vitvinvinäger. Krydda med salt och peppar.

3

Låt köttet marinera i minst en halv timme, men gärna längre.

4

Tillaga köttet på grill eller i en stekpanna i ca 4 minuter på vardera sida. Låt köttet ligga och dra i minst tio minuter. Skär tunna skivor tvärs över köttfibrerna.

5

Skala löken och skär löken i skivor. Värm upp oljan i en panna. Stek löken tills den faller samman.

6

Strö över sockret och stek löken tills den blir gyllene.

7

Skär tomaterna i små tärningar. Skiva vårlöken fint. Hacka koriander och persilja. Blanda samman tomatsalsan med olivolja, limejuice, salt och peppar.

8

Hetta upp tacos efter instruktionerna på paketen. Lägg skivor av stekt flankstek och karamelliserad lök i de ljumma tacosskalen. Toppa med tomatssalsa och syltade jalapenos.

Scroll to Top