Du behöver
- 6 dl havregryn
- 1 dl havrekli
- 1 dl solroskärnor
- 0.5 dl pumpakärnor
- 2 dl grovt hackade hasselnötter och sötmandel
- 1.5 dl vatten
- 2 tsk kanel
- 0.5 dl farinsocker
- 2 msk ljus sirap
- 0.75 dl rapsolja
- 150 g torkad frukt t ex aprikoser, gula russin, tranbär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, pumpakärnor, nötter och mandel i en skål.
2
Värm upp vatten, kanel, farinsocker, sirap och olja i en kastrull, och häll över grynblandningen. Blanda väl och bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen, ca 30 minuter. Ta ut plåten och rör om ett par gånger. Passa noga så det inte bränns. Låt svalna.
3
Hacka aprikoserna och blanda all frukt med müslin. Förvara i lufttät burk. Servera med yoghurt och bär.