Knäckig smulpaj med vaniljgrädde

Alltid bra att ha ett glutenfritt alternativ i rockärmen. Här får ni en smulpaj med ren havre, nötter, ris- och mandelmjöl. Vill du ha en lite extra knäckig yta ? strö lite socker över smuldegen precis innan du skjutsar in pajen i ugnen!

Du behöver

  • 500 g bär t ex hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Smuldeg:

1.5 dl rismjöl
1 dl havregryn rena
1 dl mandelmjöl
0.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
150 g smör
1 dl hasselnötter

Vaniljgrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 krm vaniljpulver
1 msk strösocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg bären i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären. Tillaga i ugnen, 10 minuter.

2
Smuldeg: Blanda rismjöl, havregryn, mandelmjöl, socker och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Hacka nötterna grovt och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta degen tills det blir små klumpar.

3
Strö smuldegen över bären och baka klart i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter.

4
Vaniljgrädde: Vispa grädden och blanda med yoghurt, vaniljpulver och socker. Servera till pajen.

Scroll to Top