Du behöver
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 3 dl lättfil
- 2 tsk fänkål
- 1 msk ljus sirap
- 7 dl rågsikt
- sesamfrön vita och svarta
- pumpakärnor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Häll i filmjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt fänkål, sirap och rågsikt, och arbeta till en smidig, ganska hård deg. Låt degen jäsa övertäckt, 30 minuter.
3
Dela degen i fyra bitar och kavla ut tunt. Strö över sesamfrö och pumpakärnor och kavla lätt över dem gärna med kruskavel.
4
Skär degen i rutor, ca 8×6 cm, Det gör inget om de inte blir helt raka eller lika stora. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda tills de börjar få färg, ca 8 minuter.