Knäckebröd

Du behöver 25 g jäst 50 g smör 3 dl lättfil 2 tsk fänkål 1 msk ljus sirap 7 dl rågsikt sesamfrön vita och svarta...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl lättfil
  • 2 tsk fänkål
  • 1 msk ljus sirap
  • 7 dl rågsikt
  • sesamfrön vita och svarta
  • pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Häll i filmjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt fänkål, sirap och rågsikt, och arbeta till en smidig, ganska hård deg. Låt degen jäsa övertäckt, 30 minuter.

3

Dela degen i fyra bitar och kavla ut tunt. Strö över sesamfrö och pumpakärnor och kavla lätt över dem gärna med kruskavel. 

4

Skär degen i rutor, ca 8×6 cm, Det gör inget om de inte blir helt raka eller lika stora. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda tills de börjar få färg, ca 8 minuter. 

Scroll to Top