Klassisk lasagne

Du behöver 1 st gul lök 2 st morötter 2 st bladselleri stjälkar 1 msk olivolja 500 g köttfärs 50 g bacon eller skinka i...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 2 st bladselleri stjälkar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g köttfärs
  • 50 g bacon eller skinka i små tärningar
  • 1 dl rött vin eller buljong
  • 1 st tomater 400 g
  • 1 dl buljong av tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • salt peppar
  • 2 tsk oregano torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 12 st lasagneplattor

Béchamelsås:

5 dl mjölk
25 g smör
2.5 msk vetemjöl
muskotnöt ev lite riven
150 g riven ost

Servera med:

bröd italienskt
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och morötter. Finhacka sellerin. Fräs alltsammans i en gryta med olja. Tillsätt färs och bacon, och stek tills det fått färg. Tillsätt vin och koka upp. Tillsätt krossade tomater, buljong och tomatpuré och koka upp. Småkoka under lock, 30 minuter. Smaka av med salt, peppar, oregano och timjan.

2
Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret i en gryta och rör i mjöl. Späd med lite mjölk i taget under omrörning. Koka under omrörning, 4–5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

3
Lägg ett lager lasagneplattor i botten på en smord ugnsform. Häll på köttfärssås och lite béchamelsås. Strö över lite ost. Upprepa två gånger. Tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera med bröd och sallad.

Scroll to Top