Klassisk glasmästarsill

Du behöver frp inläggningssill på vars 420 g rödlök gul lök purjolök morot 20 g pepparrot lagerblad 4 msk hackad dill Lag 1 dl ättikssprit...

Du behöver

  • frp inläggningssill på vars 420 g
  • rödlök
  • gul lök
  • purjolök
  • morot
  • 20 g pepparrot
  • lagerblad
  • 4 msk hackad dill

Lag

1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk hela kryddpepparkorn
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela svartpepparkorn
3 tsk senapsfrön

Gör så här

1

Koka ihop ingredienserna till lagen någon minut. Rör tills sockret löst sig. Låt kallna.

2

Skölj sillen och låt rinna av. Skär sillfiléerna i sneda bitar.

3

Skala och skiva rödlöken och den gula löken i tunt. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva morot och pepparrot i tunna skivor.

4

Varva alla ingredienser i en glasburk. Häll över lagen. Pressa eventuellt försiktigt så att lagen täcker. Låt stå minst 1 dygn i kylen.

Scroll to Top