12 stycken
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 25 g smör
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ägg
- 100 g vit choklad
Frosting:
150 g smör
100 g vit choklad
100 g färskost
4 dl florsocker
Garnera med:
blåbär
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smält smöret. Vispa samman mjölk och ägg. Hacka chokladen.
2
Rör ner äggmjölken och smält smör i mjölblandningen. Rör i chokladen. Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsbleck. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
3
Vispa smöret fluffigt. Smält chokladen i vattenbad, rör ofta så den inte bränns. Rör ner chokladen i smöret vispa i färskosten. Tillsätt florsocker och vispa frostingen fluffig.
4
Spritsa eller klicka den på muffinsen. Garnera med blåbär.