Du behöver
- 250 g vit choklad
- 200 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Servera med:
hallon
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 20 bitar:
Gör så här
1
Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Det gör inget om det skär sig. Låt svalna.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt chokladblandningen.
3
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten.
4
Häll upp i en form, som är 30×25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor. Servera gärna med hallon.