Kladdkaka med vit choklad

Du behöver 250 g vit choklad 200 g smör eller margarin 3 st ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3.5 dl vetemjöl 1 tsk...

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Servera med:

hallon

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 20 bitar:

Gör så här

1
Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Det gör inget om det skär sig. Låt svalna.

2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt chokladblandningen.

3
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten.

4
Häll upp i en form, som är 30×25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt kakan kallna och skär i rutor. Servera gärna med hallon.

Scroll to Top