RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med mjölkchoklad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mjölkchoklad Marabou
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Topping:

  • 1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
  • 100 g mjölkchoklad
  • Servera med:

  • glass
  • Ugn: 175°

    En kaka

Gör så här

1
Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
2
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i mjöl blandat med bakpulver och salt och smörblandningen.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form som är 24 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 15 minuter.
4
Topping: Ta ut kakan och strö på marshmallows och grädda i 5 minuter till. Låt kakan kallna.
5
Smält chokladen i vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakan. Servera med glass.

Recept