Kladdkaka med mjölkchoklad

Du behöver 100 g smör eller margarin 100 g mjölkchoklad Marabou 2 st ägg 1.5 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mjölkchoklad Marabou
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Topping:

1 dl minimarshmallows eller stora som klipps i bitar
100 g mjölkchoklad

Servera med:

glass

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.

2
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i mjöl blandat med bakpulver och salt och smörblandningen.

3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form som är 24 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 15 minuter.

4
Topping: Ta ut kakan och strö på marshmallows och grädda i 5 minuter till. Låt kakan kallna.

5
Smält chokladen i vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakan. Servera med glass.

Scroll to Top