RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med kolasmak

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 st dumlekolor
  • Garnering: dumlekolor, hallon, blåbär och lavendel

    Servering: vispgrädde

    Ugn: 175 º

Gör så här

1

Smält smöret. Hacka chokladen och lägg ner den i smöret. Rör om tills chokladen smält.

2

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med smöret.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dela kolorna i bitar och tryck ner i smeten. Grädda strax under mitten i 18 minuter. Låt kakan kallna.

4

Garnera kakan med delade kolor, hallon, blåbär och lavendel och servera med vispad grädde.


Recept