RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med jordgubbar

Enkel men ack så god kladdkaka med krämig vaniljfyllning och söta bär.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl marsanpulver
  • 3 st ägg
  • Servera med

  • Vispad grädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Blanda med strösocker och låt stå i 20 minuter.

2

Smält smöret. Blanda socker, mjöl och marsanpulver i en skål. Till-sätt äggen och blanda om. Häll i smöret och blanda till en jämn smet.

3

Häll smeten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över delade jordgubbar och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

4

Servering: Låt kakan kallna och servera den med vispad grädde.


Recept