Kladdkaka med färska polkabetor

Polkabeta i kladdkakan? Hur gott som helst! Har du inte polkabetor kan du testa med ­gulbetor eller rödbetor. Lika gott det med! Kakan blir saftig och får en ljuvlig konsistens.

Du behöver

  • 1 st stor polkabeta
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl råsocker strö
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 250 g smör
  • 0.75 dl vetemjöl

Garnering

2 dl Vispad grädde
1 st skivad polkabeta

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2

Skala polkabetan och riv den fint. Vispa ägg och socker pösigt.

3

Dela chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen och rör om så att allt smälter.

4

Sikta ner mjölet i äggblandningen och rör om. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet.

5

Tillsätt riven polkabeta. Häll smeten i formen och släta till.

6

Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Låt svalna.

7

Garnering: Toppa med spritsad grädde och skivad polkabeta.

Scroll to Top