Du behöver
- 1 st stor polkabeta
- 4 st ägg
- 2.5 dl råsocker strö
- 250 g mörk choklad 70 %
- 250 g smör
- 0.75 dl vetemjöl
Garnering
2 dl Vispad grädde
1 st skivad polkabeta
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skala polkabetan och riv den fint. Vispa ägg och socker pösigt.
Dela chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen och rör om så att allt smälter.
Sikta ner mjölet i äggblandningen och rör om. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet.
Tillsätt riven polkabeta. Häll smeten i formen och släta till.
Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Låt svalna.
Garnering: Toppa med spritsad grädde och skivad polkabeta.