Kladdkaka med dadlar och hasselnötter

Är kokosoljan fast så värm den försiktigt i en kastrull tills den smälter.

Du behöver

  • 20 st dadlar
  • 4 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 1.5 dl kakao
  • 1 dl hasselnötskärnor

Garnera med:

grädde
hallon
blåbär

Ugn: 200°

Gör så här

1

Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar och ägg till en slät massa. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, kokosolja och kakao. Finhacka nötterna och rör ner i smeten.

2

Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter, med kokosolja och strö den med kokos. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, 20 minuter. Låt kakan kallna. Låt kakan stå i kylen ett par timmar så att den stelnar. Servera med grädde och bär.

Scroll to Top