RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med chokladsås

En godsak som bakas utan bakpulver och toppas med chokladsås och godis.

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • kokosflingor
  • Chokladsås

  • 100 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Topping

  • jordgubbar
  • minimarshmallows
  • kinapuffar
  • Servera med

  • Vispad grädde
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker. Sikta i mjöl och kakao och rör i vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

2

Smörj en form, 1 1/2 liter, gärna hjärtformad. Bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna. Låt stelna i kylen ett par timmar.

3

Chokladsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl, sirap, socker, kakao, mjölk och grädde och koka ihop till en tjock glasyr ca 5 minuter. Låt svalna.

4

Häll glasyren över kakan. Toppa med jordgubbar, marshmallows och kinapuffar. Servera med vispgrädde.


Recept