RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med chokladgrädde

Klassisk kladdkaka som toppas med lyxig chokladgrädde och hackad Daim.

Foto: Olof Abrahamsson

Tillagningstid: 45 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 0.5 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • Chokladgrädde:

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.5 msk kakao
  • 1.5 msk florsocker
  • 30 g daim
  • Ugn: 160º

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull, ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret under omrörning.

2

Rör i kakao, ägg, mjöl, vaniljsocker och socker. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.

3

Vispa grädden fluffig med kakao och florsocker. Bred över kakan och strö på hackad Daim.


Recept