RECEPT FRÅN HJ

Kladdig fudgekaka med flingsalt

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kallt starkt kaffe
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • Fudge

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl rörsocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g rumsvarmt smör
  • flingsalt

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljpulver, bakpulver och kaffe. Sikta i mjöl och kakao. Rör i det smälta smöret.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

3

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna i formen.

4

Fudge: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka ihop cirka 10 minuter.

5

Dela chokladen i bitar. Blanda i den och fortsätt koka några minuter till en blank smet. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret.

6

Låt smeten svalna. Ställ kastrullen en liten stund i kylen så att smeten tjocknar något.

7

Häll smeten på chokladbottnen. Strö på lite flingsalt. Förvara kakan i kylen så att fudgesmeten stelnar.


Recept