RECEPT FRÅN HJ

Kirskålspaj

Ät upp din kirskål istället för att lägga den i komposten.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 500 g kirskål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • timjan
  • peppar
  • 100 g fetaost
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga bottnen och förgrädda i 10 minuter.

2

Fyllning: Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Förväll i kokande vatten och låt den rinna av väl. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tillsammans med pressad vitlök. Lägg i kirskålen. Lägg blandningen i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen. Smula fetaosten över och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med tomater.


Kommentar:
Ät upp din kirskål istället för att lägga den i komposten.

Recept