RECEPT FRÅN HJ

Kirskålscarbonara

Variant av carbonara där spagettin blandas med vårgrönska.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 l späda kirskålsblad ansade
  • 2 st salladslökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 400 g spagetti
  • 2 st stora ägg
  • 2 st stora äggulor
  • 2 dl Parmesan-ost finriven
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Topping

  • knaperstekt bacon
  • riven parmesanost

Gör så här

1

Skölj kirskålen och torka noga. Skär större blad i bitar. Strimla salladslöken och hacka vitlöken.

2

Fräs kirskål, salladslök, vitlök och chiliflakes i olivolja i en stekpanna. Grönskan ska precis bara bli mjuk och sjunka ihop. Ställ åt sidan.

3

Koka pastan i saltat vatten tills den är nätt och jämnt kokt.

4

Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av ­osten. Krydda med salt och nymald peppar.

5

Häll av pastans kokvatten och låt rinna av. Lägg ner pastan i stekpannan med kirskål, värm och blanda om.

6

Dra stekpannan från ­värmen och rör ner ­ägg-blandningen. Blanda noga så att all pasta täcks av sås.

7

Strö över knaperstekt bacon och parmesanost.


Recept