RECEPT FRÅN HJ

Kinesiskt fläsk med poppat ris

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • lime
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 1.5 dl vatten
  • 500 g salladskål
  • Poppat ris

  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk okokt jasminris
  • Till servering

  • 100 g sockerärtor
  • finhackade jordnötter

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en djup stekpanna tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen, salta, och stek under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut.

2

Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Servera fläsket med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sockerärtor och eventuellt finhackade jordnötter.


Recept