Du behöver
- 3 dl jasminris
- vitlöksklyftor
- 50 g ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk neutral olja
- 500 g fläskfärs
- 1 tsk salt
- lime
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk strösocker
- 1 msk maizena
- 1.5 dl vatten
- 500 g salladskål
- 0.5 dl neutral olja
- 2 msk okokt jasminris
- 100 g sockerärtor
- finhackade jordnötter
Poppat ris
Till servering
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en djup stekpanna tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen, salta, och stek under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut.
2
Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.
3
Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
4
Servera fläsket med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sockerärtor och eventuellt finhackade jordnötter.