Kinesisk kyckling i sötsur sås

Du behöver 4 st kycklingfil 1.5 msk kinesisk soja 1 msk ingefära färsk riven 2 msk smör- & rapsolja 1 st purjolök 1 st röd...

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 1.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 2 msk smör- & rapsolja
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st böngroddar 280 g
  • 1 st burk vattenkastanjer 227 g
  • 1 st ananas 220 g

Sås:

3 dl kycklingbuljong ananasjuice och av fond
1 msk majsstärkelse
1.5 msk rödvinsvinäger
1 msk sherry halvtorr
2 msk tomatpuré
4 msk strösocker
salt svartpeppar

Servera med:

jasminris kokt

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda noga så att all kyckling blir täckt med soja.

2
Fräs kycklingen i omgångar, i en stekpanna med smör- & rapsolja, så att de blir brynta runt om. Lägg över i en gryta.

3
Sås: Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. Häll blandningen i grytan och rör om och låt grytan sjuda i 5 minuter.

4
Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar. Låt allt koka i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt jasminris.

Scroll to Top