RECEPT FRÅN HJ

Kinesisk färspanna

Lättlagad och fräsch wokrätt med sting.

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g vitkål
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 500 g fläskfärs
  • solrosolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • Garnera med

  • strimlad purjolök
  • strimlad chili
  • rostade sesamfrön
  • persilja
  • Servera med

  • ris eller nudlar

Gör så här

1

Strimla kål och purjolök. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.

2

Bryn färsen i olja. Låt vitlök, chili och ingefära fräsa med mot slutet. Blanda i vitkål och purjolök och fräs några minuter under omrörning.

3

Tillsätt vatten, soja och socker. Koka ihop några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

4

Strö över purjolök, chili, sesamfrö och persilja. Servera med ris.


Recept