Kikärtssoppa och kesopudding med hallonsås

Du behöver Kikärtssoppa: 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 1 msk rapsolja eller majsolja 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st...

Du behöver

Kikärtssoppa:

1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
1 msk rapsolja eller majsolja
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st kikärter 400 g
örtsalt peppar

Garnera med:

persilja

Kesopudding:

1 st ägg
2 msk vetemjöl
1 msk strösocker
0.5 dl hasselnötter rostade
250 g keso

Servera med:

2 dl hallon
1 msk florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Kesopudding: Vispa samman ägg, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt hackade hasselnötter och keso. Fördela i 3 smorda portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Stjälp upp och servera dem med mosade hallon blandade med florsocker.

2
Kikärtssoppa: Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs grönsakerna i en gryta med olja. Tillsätt vatten, buljongtärning och hälften av de avrunna kikärtorna. Koka soppan i 10 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt de hela kikärterna och låt soppan bli varm. Smaka av med örtsalt och peppar och garnera med hackad persilja vid serveringen.

Scroll to Top