RECEPT FRÅN HJ

Kikärtssoppa

Den här soppan påminner i smak om Mellanösterns hummus. Servera med en klick yoghurt, granatäpple och koriander. Gott till är nystekta quesadillas med fetaost och dadlar.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 burk kikärtor burkar Varje burk är ca 400g
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 l vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk pressad citron
  • 3 krm harissa
  • salt

Gör så här

1

Skölj kikärterna. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i oljan.

2

Blanda i kikärter, spiskummin och ingefära. Låt fräsa med en stund.

3

Tillsätt vatten och buljong. Koka under lock cirka 15 minuter. Mixa soppan slät.

4

Smaka av med citronsaft, harissa och salt.

5

Toppa soppan med en klick yoghurt, hackad koriander och granatäppelkärnor. Servera med quesadilla.


Recept