Du behöver
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör hyvlat
- 2 dl blåbär gärna frusna
- pärlsocker efter behag
- rabarber hallon, jordgubbar, bara att låta fantasin flöda
Det här behövs till 10 port:
Gör så här
1
Sätt ugen på 175 grader. Smörj o bröa en rund kakform, gärna med löstagbar kant, ca 1- 1,5 L
2
Vispa samman ägg o socker.
3
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
4
Häll smeten i formen o strö blåbären över smeten.
5
Hyvla smöret över så det täcker kakan.
Strö till sist över pärlsocker över och in i ugnen! Ca 25 minuter strax under mittenfalsen.
Strö till sist över pärlsocker över och in i ugnen! Ca 25 minuter strax under mittenfalsen.