Kebabpizza

Du behöver Deg: 6.5 dl vetemjöl 25 g jäst 2 msk rapsolja eller olivolja 0.5 tsk salt 2.5 dl vatten Fyllning: 1.5 dl pizzasås eller...

Du behöver

Deg:

6.5 dl vetemjöl
25 g jäst
2 msk rapsolja eller olivolja
0.5 tsk salt
2.5 dl vatten

Fyllning:

1.5 dl pizzasås eller chilisås
3 dl pizzaost riven
300 g blandfärs eller nötfärs
2 tsk kebabkrydda
1 tsk salt

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
2 msk lättmajonnäs
2 msk chilisås
1 tsk kebabkrydda
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
0.5 krm kajennpeppar

Dekoration:

färsk mynta eller oregano

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad.

2
Värm vattnet till 37º, häll det i påfyllningsröret och kör maskinen cirka 2 minuter, så att degen blir smidig. Låt degen jäsa 1 timme.

3
Sätt in en plåt i mitten av ugnen.

4
Knåda och dela degen i fyra delar och kavla ut bitarna till runda plattor på bakplåtspapper.

5
Blanda samman köttfärsen med kebabkrydda och salt. Bred pizzasås på degen, men inte ända ut i kanten. Strö över ost och små bullar med köttfärs. För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten.

6
Grädda pizzan ca 10-12 minuter, så att färsen blir färdigstekt.

7
Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ den kallt till serveringen. Ringla lite sås på pizzan och servera gärna också färska myntablad eller oregano ovanpå.

Scroll to Top