Du behöver
- 300 g kassler
- 1 msk smör eller margarin
- 200 g pasta t ex penne
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 10 st körsbärstomater
- 5 dl isbergssallad strimlad
- 2 dl majs
- 0.5 st gurka
- 1 st röd paprika
- 1 st minimozzarella påse
Sås:
2 dl crème fraîche
2 msk chilisås
salt och peppar
Gör så här
1
Strimla kasslern och stek den på hög värme i en stekpanna med smör. Låt svalna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.
2
Blanda olja, vinäger och salladskrydda i en salladsskål och rör i pastan. Låt svalna.
3
Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med isbergssallad, majs och skivad gurka. Dela, kärna ur och strimla paprikan och rör i tillsammans med kasslern. Strö över delade mozzarellabollar.
4
Sås: Rör ihop crème fraiche och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.