Kasslersallad

Du behöver 300 g kassler 1 msk smör eller margarin 200 g pasta t ex penne 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk italiensk...

Du behöver

  • 300 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g pasta t ex penne
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 10 st körsbärstomater
  • 5 dl isbergssallad strimlad
  • 2 dl majs
  • 0.5 st gurka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st minimozzarella påse

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk chilisås
salt och peppar

Gör så här

1
Strimla kasslern och stek den på hög värme i en stekpanna med smör. Låt svalna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.

2
Blanda olja, vinäger och salladskrydda i en salladsskål och rör i pastan. Låt svalna.

3
Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med isbergssallad, majs och skivad gurka. Dela, kärna ur och strimla paprikan och rör i tillsammans med kasslern. Strö över delade mozzarellabollar.

4
Sås: Rör ihop crème fraiche och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.

Scroll to Top